harta site | cautare
 
 
 Home  Summit  Media  NATO  Romania  Bucuresti 
 
 Home > Summit
 Summit
 

Summit-ul Aliantei Nord-Atlantice este cel mai mare eveniment politic al anului, care va atrage atentia intregii lumi asupra Romaniei. Este, de altfel, cel mai mare eveniment organizat vreodata in Romania. Aproximativ 3000 de delegati- cei mai puternici oameni ai planetei, sefi de stat, sefi de guvern si ministri - vor dezbate, intr-un program - maraton de 3 zile, o agenda politica extrem de incarcata. In aceasta sectiune veti avea acces la documentele oficiale ale Summit-ului si discursurile din timpul reuniunii. Locul in care se va desfasura Summit-ul, Palatul Parlamentului, a fost ales de catre organizatori pentru a asigura cele mai bune conditii lucrarilor reuniunii. La acestea se adauga evenimentele de diplomatie publica ce vor fi organizate in marja Summit-ului.

Traian Basescu, Presedintele Romaniei

"Summitul isi propune sa gaseasca solutii pentru Afganistan, pentru proiectele de extindere, pentru securitatea statelor membre, pentru securizarea regiunii Marii Negre si problematica energetica. Trebuie sa inregistram progrese fata de Summitul de la Riga. Dincolo de extindere, Summitul isi propune sa aduca mai aproape de NATO state precum Serbia, Bosnia- Hertegovina si Muntenegru."

Jaap de Hoop Scheffer, Secretarul General al NATO

"Ma astept ca la Summit, sefii de stat si guvern sa discute o serie de provocari si amenintari care tin de secolul XXI, cum ar fi securitatea sistemelor informatice sau securitatea energetica".