harta site | cautare
 
 
 Home  Summit  Media  NATO  Romania  Bucuresti 
 
 Home > Summit > Evenimente
 Evenimente
 
Inapoi

19 - 20 Februarie 2008, Constanta
CONFERINTA: «SECURITATEA REGIONALA, SECURITATEA ENERGETICA SI NATO: PROBLEME VIITOARE SI POSIBILITATI»

Resursele energetice globale din ce in ce mai limitate conduc la indicarea subiectului securitatii energetice ca fiind unul dintre marile provocari ale acestui secol.
In acest context, dezbaterea securitatii energetice la Marea Neagra devine din ce in ce mai necesara. Marea Neagra, cu care Romania se invecineaza, are o pozitie strategica in asigurarea transportului resurselor energetice din Marea Caspica in Europa.
Pentru realizarea unei dezbateri publice a acestui subiect, dar si pentru conturarea unor posibile solutii, Consiliul Euro-Atlantic Romania (CEAR), prin Fundatia EURISC (European Institute for Risk, Security an Communication Management) impreuna cu Royal United Services Institute - Londra (RUSI),  in parteneriat cu Statul Major al Armatei si Ministerul Afacerilor Externe, organizeaza Conferinta “Securitatea Regionala, Securitatea Energetica si NATO: probleme viitoare si posibilitati”.
Evenimentul se va desfasura in marja Summit-ului NATO de la Bucuresti si va beneficia de participarea reprezentantilor NATO si ai Comisiei Europene, specialistilor in problematica energetica, reprezentantilor organizatiilor neguvernamentale, analistilor si liderilor politici.

Link-uri utile:
Fundatia EURISC- www.eurisc.org/pagini/
RUSI- www.rusi.org/

Ministerul Afacerilor Externe- www.mae.ro


Pregatirile pentru Summit-ul NATO au inceput la Constanta