harta site | cautare
 
 
 Home  Summit  Media  NATO  Romania  Bucuresti 
 
 Home > Media > Centrul de presa > Broadcasting
 

FACILITATI BROADCASTING

(emisie radio-tv)

TELEVIZIUNE

Toate evenimentele deschise mass-media din cadrul Summit-ului NATO vor fi transmise in direct sau inregistrate pe CCTV- Televiziunea cu Circuit Inchis din cadrul Palatului Parlamentului.

Cinci canale (engleza, franceza, rusa, romana si sunet direct) vor fi puse la dispozitia mass-media in toate zonele Centrului Media pentru transmisiunea in direct a conferintelor de presa care au loc in Sala principala pentru conferinte de presa.

In Centrul Media vor fi instalate 90 de cabine de editare TV. Alocarea camerelor de editare se va face in mod echitabil de catre EBU (European Broadcasting Union), sub autoritatea Romaniei.

EBU va instala puncte de distributie sunet si video in cabinele de editare radio si TV, dupa caz. Transmisia va fi selectabila pe 4 benzi (sunet original, franceza, engleza, romana dupa caz). Va fi disponibila o linie cu nivel de zgomot de 0 dBm pe conector XLR. Orice serviciu tehnic personalizat suplimentar trebuie achitat de institutia care il solicita.

Facilitati furnizate de SRTV

SRTV (Societatea Romana de Televiziune) va furniza semnalul de la transmisia oficiala a evenimentelor catre instalatii TV si radio in SDI (Interfata Digitala in Serie– sunet incorporat) si catre sistemul de televiziune cu circuit inchis (CCTV).

SRTV, in cooperare cu Eurovision Special Events, va furniza urmatoarele facilitati de productie pentru a sprijini institutiile de radiodifuziune care transmit de la Summit:

· Playout Beta SP/D, IMX, DVCAM si XDCAM (625 PAL si NTSC);

· Editare in Beta SP (cu sau fara editor);

· Montaj in Beta SP;

· Materialul de pool va fi transmis de SRTV catre CCTV in PAL.

SRTV va furniza materialele sale de pool tuturor retelelor TV, gratuit.

Studiouri pentru transmisii in direct si interviuri

In Centrul Media vor fi instalate doua studiouri izolate acustic pentru interviuri TV si transmisiuni in direct.

Rezervarile studiourilor pentru interviuri sunt responsabiliatea reprezentantului Eurovision Special Events. Vor avea prioritate rezervarile pentru interviuri cu Secretatul General al NATO.

Pozitiile stand-up

In Centrul Media vor exista cinci locuri pentru pozitii stand-up in interior si 15 locuri pentru pozitii stand-up in exterior. Fiecare pozitie este echipata cu 1x 230 V 16 A pe tablou de alimentare cu 2 suporturi si acces la internet (wi-fi).

Opt asemenea pozitii vor fi alocate EBU si doua SRTV.

RADIO

Rezervarile pentru studiourile si cabinele de editare Radio se vor face prin intermediul Radio EBU. Rezervarile pentru interviuri cu Secretarul General NATO vor avea prioritate.

Aspectele tehnice ale transmisiilor radio sunt delegate SRR (Societatii Romane de Radiodifuziune).

Nivelul liniei va fi de 0 dBm pr XLR in toate salile.

Studiouri Radio

Vor fi instalate doua studiouri pentru interviuri radio, pentru inregistrari si transmisiuni.

Studiourile radio vor avea o cabina tehnica alaturata, echipata cu un dispozitiv de mixaj – echipament ISDN Codec – o linie analogica si o linie ISDN, un telefon, un monitor CCTV si o linie audio pentru transmiterea sunetului de la conferinta de presa si discursurile de deschidere din sala principala de conferinte.

Cabine de editare

Vor fi instalate in Centrul Media 25 cabine de editare si transmisie.

Cabinele de editare vor fi echipate cu o linie ISDN, o linie telefonica directa internationala, un monitor CCTV, o iesire audio care va transmite sunetul de la conferintele de presa din Sala principala de conferinte de presa si discursurile de deschidere din sala de conferinte, si internet.

FOTO

Distribuirea fotografiilor NATO se va face exclusiv prin mijloace electronice.

Fotografiile oficiale pot fi consultate si descarcate in regim gratuit, cu specificarea sursei.