harta site | cautare
 
 
 Home  Summit  Media  NATO  Romania  Bucuresti 
 
 Home > Media > Centrul de presa > News
 
Inapoi

Presedintele Basescu ofera detalii privind concluziile NAC

Preşedintele Traian Băsescu a afirmat, joi, că, având în vedere precedentul Kosovo, Consiliul Nord Atlantic a decis ca, în concluziile reuniunii, să apară formularea legată de susţinerea NATO cu privire la integritatea teritorială, suveranitatea şi independenţa Republicii Moldova, a Georgiei, Armeniei şi Azerbaidjanului.

Preşedintele Traian Băsescu a subliniat joi, la finalul Consiliului Nord-Atlantic, importanţa existenţei în concluziile reuniunii a unui capitol dedicat Mării Negre, prin care se recunoaşte importanţa strategică a regiunii, iar NATO susţine progresele înregistrate de organizaţiile regionale.

Consiliul Nord-Atlantic a hotărât să îşi manifeste ferm intenţia şi dorinţa ca Ucraina şi Georgia să devină membre NATO, dacă cele două state vor îndeplini condiţiile, a precizat joi preşedintele Traian Băsescu, citând din concluziile reuniunii NAC.

Bosnia Herţegovina, Muntenegru şi Serbia au primit o creştere a nivelului de cooperare cu NATO de la parteneriat pentru pace la dialog intensificat, a anunţat preşedintele Traian Băsescu, joi, la finalul reuniunii Consiliului Nord-Atlantic. 'Nu există o solicitare a Serbiei în acest sens, dar au fost insistenţe în interiorul NATO ca Serbiei să i se garanteze relaţia cu NATO', a precizat preşedintele Băsescu.

(Sursa: Rompres)