harta site | cautare
 
 
 Home  Summit  Media  NATO  Romania  Bucuresti 
 
 Home > Media > Centrul de presa > News
 
Inapoi

Scheffer: Ceea ce este important este ca NATO a luat decizia ca Ucraina sa i se alature

Declaratia "ferma" facuta de aliati cu privire la faptul ca Ucraina si Georgia vor deveni membre NATO este foarte clara si nu lasa loc de indoiala, a declarat, vineri, secretarul general al NATO, Jaap de Hoop Scheffer, precizand ca documentul marcheaza inceputul unui proces. Intr-o conferinta de presa sustinuta impreuna cu preşedintele ucrainean, Victor Iuscenko, la finalul reuniunii Comisiei NATO-Ucraina, Scheffer a refuzat sa indice motivele pentru care Aliatii au decis sa amane acordarea MAP-ului pentru Ucraina si Georgia, explicand ca ceea ce este important este faptul că NATO a luat decizia ca cele două tari sa i se alature, chiar daca acest lucru nu se va intampla "peste noapte" si chiar daca, la fel ca intotdeauna, este nevoie de indeplinirea unor criterii pentru ca acest lucru sa se intample.
Secretarul general al Aliantei a afirmat ca in luna decembrie va avea loc o intalnire a ministrilor de externe ai NATO impreuna cu omologii din Ucraina si Georgia, pentru a face o prima evaluare a modului in care cele doua state indeplinesc criteriile pentru Planul de actiune pentru aderare (MAP).
Totodata, Jaap de Hoop Scheffer a afirmat ca aliatii apreciaza foarte mult contributia Ucrainei in toate operatiunile si misiunile NATO. "Nu cunosc niciun alt partener care sa aiba o asemenea atitudine", a subliniat oficialul NATO, care a catalogat acest comportament al Kievului drept un semnal puternic al angajamentului pe care Ucraina si l-a luat fata de Alianta.

(Sursa: Rompres)